NEWS

Review | de Formule

(...) En Ensemble de Formule besloot met Francks Pianokwintet, waarin de vijf jonge musici zich konden verliezen in de storm en de stilte van de hartstocht. (...)

NRC, Joost Galema (August 23, 2020)

Announcement | European Union Youth Orchestra

With Biem Buis about the EUYO concerts in Het Concertgebouw on August 16.
NOS, Radio 1 (August 15, 2020)

Announcement | Cottage Ensemble

(...) Het Cottage Ensemble geeft in de Oude Kerk in Voorburg vanavond (donderdag 20 augustus) van 20.00 tot 21.00 uur een prachtig concert waarbij het hoornkwintet van W.A. Mozart en het klarinetkwintet van C.M. von Weber op het programma staan. Bijzonder is dat met dank aan Midvliet TV de bewoners van verzorgingstehuizen van Florence en WZH ook kunnen meegenieten van deze concerten. (...)

Het Krantje, (August 20, 2020)

Review | European Union Youth Orchestra

Bij de ‘Metamorphosen’ was de link naar het ingestorte culturele leven van nu voelbaar (...).

Trouw, Peter van Lint (August 17, 2020)

Livestream | European Union Youth Orchestra

Het EUYO - The European Union Youth Orchestra verenigt jonge talenten uit alle Europese lidstaten in één orkest. Dit jaar konden ze niet met elkaar op tournee maar stelden ze een kleurrijk programma samen voor dertig in Nederland wonende musici uit het orkest. Met de mooiste werken voor strijkersensemble, een betoverende Debussy én een fascinerende compositie voor vier slagwerkers.

Het Concertgebouw (August 16, 2020)

Announcement | European Union Youth Orchestra

(...) Ondanks de airco is het snikheet in de Uilenburgersjoel in Amsterdam. De strijkers van het European Union Youth Orchestra (EUYO) repeteerden deze woensdag de bedwelmende Metamorphosen van Richard Strauss. (...) 'Zo fijn dat het na twee maanden eindelijk realiteit is!' Altviolist Michiel Wittink (1995) is na afloop van de repetitie zichtbaar blij, en dat is zacht uitgedrukt. De opluchting en vreugde komen vanuit zijn tenen. (...)

NRC, Joep Stapel (August 14, 2020)

Review | De Formule

(Het Grachtenfestival is een proeflokaal vol spelplezier (...)

NRC, Joost Galema (August 12, 2020)

Live radio performance

With Jeannette Parramore and Jacob van der Vlugt, I went into the gardens of Het Concertgebouw with a live performance of an excerpt of Garth Knox' All Above Our Heads.
NOS Vroege Vogels, Radio 1 (August 9, 2020)

©2020 by Michiel Wittink. Photos by Juri Hiensch